Profilaktyka i leczenie:
- w chorobach układu pokarmowego (wrzody, refluks, zaparcia, biegunki, kamica żółciowa, choroby wątroby i trzustki)
- w chorobach układu krążenia (zły cholesterol i TGR, miażdżyca, nadciśnienie)
- w chorobach układu moczowego (zespół nerczycowy, kamica nerkowa, niewydolność nerek)
- przy zaburzeniach przemiany materii (niedoczynność tarczycy, nadczynność tarczycy, insulinooporność, hiperinsulinizm, hiperglikemia, hipoglikemia, cukrzyca typu I i II, dna moczanowa)
- przy alergiach, nietolerancjach żywieniowych (fenyloketonuria, celiakia, galaktozemia, nietolerancja laktozy i sacharozy, inne)
- przy niedożywieniu (anoreksja, bulimia), anemii (niedobór żelaza, witaminy B12, kwasu foliowego), niedoborach składników (witaminy D3, A, C)