Myślisz, że tylko osoby, które “nie są na diecie” mogą sobie pozwolić na spaghetti? NIC BARDZIEJ MYLNEGO. Wszystko zależy od tego, jakie składniki zastosujemy, jakie ilości zjemy i jak je przyrządzimy 🙂 Zapraszam zatem do przetestowania spaghetti w wersji light, która (w ocenie moich Pacjentów i mojej) w zasadzie nie różni się od tej tradycyjnej 🙂
Składniki na 2 porcje:
- mięso mielone wieprzowe z szynki 7%: 150 g
(dostępność: Biedronka, Lidl) - pomidory świeże lub konserwowe: 200 g (0,5 puszki)
- koncentrat pomidorowy: 30 g (2 łyżeczki)
- ketchup: 30 g (2 łyżki)
- papryka czerwona świeża: 120 g (0,5 dużej szt.)
- pieczarki świeże lub grzyby: 120 g (4 śr. szt.)
- makaron pełnoziarnisty: 140 g
- zioła prowansalskie, sól, pieprz: do smaku
- cebula, czosnek świeży: do smaku